In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions
















Home
Nie si na to sám ! PDF Tlačiť E-mail

Milí rodičia a žiaci! 
Ústredie práce sociálnych vecí a rodiny, Úrad práce sociálnych vecí a rodiny Malacky a koordinátor ochrany detí pred násilím pre okres Malacky v súvislosti s napĺňaním cieľov Národnej stratégie na ochranu detí pred násilím schválenou vládou SR, nás požiadali o informovanie žiakov a rodičov našej školy o činnosti  Národnej linky na pomoc deťom v ohrození .
Národná linka na pomoc deťom v ohrození je štátom vytvorená linka na pomoc deťom, ktoré zažívajú násilie, alebo zlé zaobchádzanie a potrebujú sa so svojim problémom niekomu zveriť. Celý text informácie je uvedený nižšie.  Prosím, venujte tomuto oznamu pozornosť , s deťmi si ho prečítajte a otvorene sa s deťmi aj doma rozprávajte o ich problémoch, ktoré ich trápia.
Mgr. Helena Kalenská, koordinátor prevencie

 www.viacakonick.sk- Národná linka na pomoc deťom v ohrození  je linka pomoci pre deti (do 18 rokov), ktoré sa ocitli vo vážnej situácii a hľadajú pomoc alebo niekoho, s kým sa môžu o svojom probléme porozprávať. Táto linka funguje 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Poskytuje pomoc bezplatne, formou chatu a e-mailom. V prípade ak mladí ľudia, alebo deti nechcú o svojom probléme chatovať online, môžu o ňom napísať a poslať e-mail na  Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript. S odborníkmi na uvedenej linke možno bezpečne komunikovať aj prostredníctvom mobilnej aplikácie „Národná linka na pomoc deťom – viac ako nick“ špeciálne vytvorenej pre tento účel, ktorú si možno bezplatne stiahnuť cez obchody pre aplikácie ako GooglePlay a AppStore alebo prostredníctvom odkazu priamo na stránke www.viacakonick.skNapriek tomu, že Národná linka na pomoc deťom v ohrození je určená hlavne deťom a mladým ľuďom, kontaktovať ju môžu aj dospelí, ktorí potrebujú poradiť vo veci dieťaťa alebo sú svedkami násilia páchaného na deťoch. Národná linka na pomoc deťom v ohrození je zriadená a prevádzkovaná štátom. Násilie na deťoch má viaceré formy. Patrí k nemu napr. ponižovanie, vysmievanie, vyhrážanie sa násilím, bitie, týranie, zosmiešňovanie na internete, vydieranie, sexuálne násilie, zanedbávanie atď. Ak sa deti stretnú s násilím, šikanovaním alebo inými problémami, často nevedia na koho sa obrátiť, či s kým sa o tom porozprávať. Je preto dôležité, aby v takejto situácii mali niekoho, kto im môže pomôcť. Podobne aj dospelí, ktorí vedia o násilí, prípadne sú svedkami násilia páchanom na deťoch, často nevedia na koho sa obrátiť. Na jednej strane majú obavy a nevedia čo majú robiť, zatiaľ čo na druhej strane chcú takémuto dieťaťu pomôcť. Prostredníctvom www.viacakonick.sk- Národná linka na pomoc deťom v ohrození je takáto pomoc dostupná. Informácie, ktoré s odborníkmi linky budete zdieľať, sú dôverné. Národná linka na pomoc deťom v ohrození pozýva deti a mladých ľudí, ktorí hľadajú pomoc a nemajú sa so svojimi problémami komu zveriť, aby neváhali a napísali o svojom probléme na Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript. ,bezplatne si stiahli aplikáciu Národnej linky na pomoc deťom - viac ako nick prostredníctvom GooglePlay, alebo AppStore, alebonavštívili stránku www.viacakonick.sk.