In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions
















Home
Digitálny príspevok pre žiakov SR „Digitálny žiak“ PDF Tlačiť E-mail

Akým spôsobom efektívne pripraviť študentov na výkon povolaní, ktoré ešte dnes neexistujú? Kľúčovú úlohu v efektívnej príprave študentov na digitálnu budúcnosť zohráva nastavenie vzdelávacieho systému ako celku a aktívne zapájanie digitálnych zariadení do samotného vyučovacieho procesu ako v školskom, tak aj v domácom prostredí.
Cieľom národného projektu je podpora rozvoja digitálnych zručností vo všeobecnosti a to prostredníctvom podpory nákupu digitálneho vybavenia. Prostredníctvom vybavenia cieľových skupín potrebným digitálnym vybavením a softvérom sa aktívne nepriamo podporí využívanie digitálnych technológií aj vo vzdelávacom procese.

Realizáciou projektu sa taktiež umožní zníženie sociálnych rozdielov medzi žiakmi, podpora samostatnejšieho prístupu k vzdelávaniu, ako aj zvládania digitálnej techniky pri príprave a na samotnej výučbe a zároveň vytvoria podmienky pre realizáciu dištančného vzdelávania pre všetkých žiakov.
Naša škola sa zapojila do projektu „Digitálny žiak“ a sprostredkovala nielen potrebné informácie, ale zároveň poskytla priamo prostredníctvom školského digitálneho koordinátora pomoc pre rodičov pri samotnej registrácii našich žiakov.
 Cieľové skupiny:

  • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
  • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú výlučne z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
  • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% medián príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti (napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe)
  • žiaci prvého ročníka stredných škôl (pre rok 2022/2023)

Podrobný popis na získanie a uplatnenie príspevku nájdete na webovej stránke digitalnyziak.sk.
Mgr. Alexandra Lazarová – ŠDK