In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions
















Home
Bubnovačka aj u nás v škole PDF Tlačiť E-mail

19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívania detí, práve preto si organizácie pôsobiace na Slovensku v oblasti ochrany detí pred násilím zvolili práve 19. november za deň, kedy by malo byť hlas detí lepšie počuť. Proti násiliu treba bojovať všetkými možnými prostriedkami a jedným z nich je aj samotný hlas detí. Hlas detí je prenikavý a výnimočný, preto aj v rámci prevencie od roku 2014 vždy v novembri sa organizuje celoslovenská Bubnovačka – „Aby bolo deti lepšie počuť!“.

Podujatie, ktoré má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie. Na Slovensku ho pripravujú nezisková organizácia Centrum Slniečko v spolupráci s Národným koordinačným strediskom pre riešenie problematiky násilia na deťoch pri MPSVaR SR a v Čechách Centrum Locika, z.ú.. Aj deťom a učiteľom v našej základnej škole nie je násilie ľahostajnou témou. Napriek riaditeľskému voľnu sme sa zapojili a 19. 11. 2021 od 10:00 hod. do 11:00 hod. bubnovali na všetko, čo nám prišlo pod ruky. Všetky fotografie, videá z našej školy i mapu účasti si môžete pozrieť na stránke neziskovej organizácie Centrum Slniečko aj na webovej stránke školy. Týmto sa chcem všetkým zúčastneným poďakovať za podporu a veselé no najmä hlasné bubnovanie.
Milujme deti také aké sú, sú naše a naša budúcnosť. Láska, pohladenie, objatie, milé slovo, úsmev sú oveľa viac ako násilie.
Mgr. Helena Kalenská