In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions
















Home
17. ročník celoslovenského projektu NAJZAUJÍMAVEJŠIE PODUJATIE ŠKOLSKEJ KNIŽNICE PDF Tlačiť E-mail

Dňa 10. septembra 2021 vyhlásil Odbor Slovenskej pedagogickej knižnice Metodicko-pedagogického centra 17. ročník celoslovenského projektu „Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice“ k Medzinárodnému dňu školských knižníc 25. októbra 2021 na tému „Radostná podpora zážitkového učenia školskou knižnicou“. Pre našu školu je to deň, na ktorý netrpezlivo a s nádejou príjemného podujatia čakajú nielen žiaci, ale aj učitelia, preto sme sa rozhodli zabojovať aj tento rok. V tento deň sa v Základnej škole Rohožník bádalo, objavovalo, skúmalo, učilo hravou, ale aj zážitkovou formou nielen prostredníctvom kníh, ale aj za pomoci školskej knižnice a starších žiakov školy. Podujatiu sme dali názov Cesta za poznaním – po stopách bádania objav svet vôkol seba.

Pri príležitosti Dňa knižníc sme v škole zorganizovali Burzu kníh spojenú s knižnou nemocnicou. Žiakom sme dali možnosť darovať svoje už prečítané knihy, a tak im umožnili nájsť svojho nového majiteľa. Burza kníh bola sprievodným programom celého tohto podujatia. Vyzbieralo sa neuveriteľných 246 kníh, za čo veľmi pekne ďakujeme. Od tretej vyučovacej hodiny začali Knižnú burzu navštevovať najmladší žiaci, a to prváčikovia. Radosť v ich očiach, ale aj v očiach knihovníčok bola neopísateľná.
Pre žiakov I. stupňa sme pripravili dva tematické okruhy: Rastlinstvo a Vesmír. Prváci, druháci a tretiaci pracovali s témou rastlinstvo – konkrétne strukoviny. Štvrtáci sa venovali téme Vesmír. Žiaci II. stupňa tiež pracovali v duchu bádania, objavovania, skúmania. Jednotlivé ročníky boli rozdelené do okruhov: zážitkové učenie Andersenovou rozprávkou, pestovatelia snov, riešitelia a tvorcovia rébusov, stretnutie jazykovedcov.
Tento deň si všetci naplno užili, čo je výsledok nielen prác a diel, ktoré v súčasnosti zdobia priestory našej knižnice a školy, ale aj krásne 16. miesto z 51 hodnotených škôl.
Mgr. Ivana Címerová