In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions
















Home
BUBNOVAČKA PDF Tlačiť E-mail


November je mesiacom viacerých významných dátumov v oblasti ochrany práv dieťaťa:  18. november je Európskym dňom ochrany detí pred sexuálnym vykorisťovaním a sexuálnym zneužívaním 19. november je Svetovým dňom prevencie týrania a zneužívania detí a 20. november je Svetovým dňom detí vyhláseným organizáciou UNICEF, počas ktorého si svet pripomína prijatie Dohovoru o právach dieťaťa.
Práve preto si organizácie pôsobiace na Slovensku v oblasti ochrany detí pred násilím zvolili práve 19. november za deň, kedy BY MALO BYŤ HLAS DETÍ LEPŠIE POČUŤ!

S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás predsa netýka. Práve preto od roku 2014 vždy v novembri sa organizuje celoslovenská Bubnovačka – „Aby bolo deti lepšie počuť!“. Podujatie, ktoré má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.
BUBNOVAČKA 2021. 
Ôsmy ročník akcie s názvom „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť“ pod záštitou prezidentky slovenskej republiky Zuzany Čaputovej prvýkrát prekročí 19. novembra 2021 hranice Slovenska. Na Slovensku ho pripravujú nezisková organizácia Centrum Slniečko v spolupráci s Národným koordinačným strediskom pre riešenie problematiky násilia na deťoch pri MPSVaR SR a v Čechách Centrum Locika, z.ú.. 
„Pre každé jedno dieťa je dôležité, aby bolo vypočuté, aby bolo v bezpečí, chránené blízkymi, rodinou, spoločnosťou. Násilie do výchovy ani do života detí jednoznačne nepatrí. Násilie plodí násilie, úzkosti, traumy, ktoré zanechávajú na deťoch, neskôr dospelých trvalé, často nezmazateľné stopy, následky. Preto je veľmi dôležité, aby sme dokázali ako spoločnosť, v čo najväčšej miere ochrániť každé jedno dieťa. Hovoriť otvorene, čo je potrebné urobiť, aké systémové zmeny, aby násilie na deťoch bolo čo najskôr odhalené, aby sa deti dokázali a mali komu zdôveriť a aj dostali adekvátnu pomoc a podporu. Hlas detí je dôležitý v každom kúte sveta!“, uviedla Mariana Kováčová, riaditeľka Centra Slniečko, n.o..
Keďže 19. novembra 2021 máme riaditeľské voľno, bubnovať nebude možné v triedach, či cez online hodinu, tak ten, kto sa chce zapojiť a bubnovať doma, poprosím urobiť z toho kratučké video alebo fotografiu, ktorú zašlete mailom pani učiteľke Kalenskej  Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript. alebo  Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript. .
Budeme veľmi radi, ak si s vami zabubnujú aj rodičia, starí rodičia či súrodenci. Zabubnujte si spoločne a pripomeňte si, že Hlas detí je dôležitý. Pridať a podporiť myšlienku môže ktokoľvek.
Aby z bubnovačky susedov nerozbolela hlava, bubnuje sa v čase od 10:00 hod. do 11:00 hod. (stačí pár minút), a bubnovať môžete na hocičom (hrniec, kôš, stôl...) fantázii sa medze nekladú. Už teraz sa tešíme na vaše fotografie a videá.