In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions
















Home
Dopravné dopoludnie PDF Tlačiť E-mail

 
Deti sa už od najútlejšieho veku stávajú účastníkmi cestnej premávky, dostávajú sa do priameho kontaktu s dopravnými situáciami. Problematika dopravnej výchovy sa v dnešnom hektickom živote javí ako veľmi dôležitá a nezanedbateľná. Preto sme aj na našej škole prispeli  k zvyšovaniu povedomia deti o bezpečnosti na cestách.
V rámci uplatňovania jednej z prierezových tém  Štátneho vzdelávacieho programu : dopravnej výchovy , sme dňa 13.5.2011 uskutočnili  dopravné dopoludnie.
Žiaci 1. stupňa si v praktických činnostiach overili svoje vedomosti z oblasti dopravnej výchovy pod dohľadom  triednych pani učiteliek a pani vychovávateliek.
Deti sa hravou formou uplatňovali dopravnú  výchovu v praxi. Vyskúšali si jazdu na bicykloch, kolobežkách i korčuliach, s  ktorými jazdili podľa farieb semaforu, spoznávali a riadili sa dopravnými značkami. Boli aktívne, nadšené z hier, ale čo je najdôležitejšie, prostredníctvom vlastných zážitkov pochopili, že bez ohľaduplného správania sa vodičov a chodcov by to veru nešlo. Takisto sa nám podarilo naplniť jednu z hlavných úloh, ktorú sme integrovali do plánu práce školy na školský rok 2010 – 2011 a to: utvárať poznatky o bezpečnom a etickom správaní sa na komunikáciách a uplatňovať zásady bezpečného správania sa v cestnej premávke.
Dopravné aktivity boli zamerané na:
·        poznávanie dopravných značiek a riadenie sa podľa nich,
·        správanie sa na ceste, križovatke, chodníku,
·        jazdu na bicykli, zloženie časti bicykla, kolobežke, korčuliach,
·        poznávanie a chápanie významu reflexných prvkov,
·        ošetrenie ľahších zranení.

 Celé dopravné dopoludnie zážitkovou  a zábavnou formou splnilo svoj cieľ a účel. Budeme radi, keď žiaci získané vedomosti uplatnia i v reálnom živote.