In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions
















Home
Škola v prírode Oščadnica PDF Tlačiť E-mail


Ako už býva na našej škole dobrým zvykom, aj tento rok sme si nemohli nechať ujsť tradičnú Školu v prírode.
V týždni od 4.6. do 9.6. sa 42 detí tretieho a štvrtého ročníka zúčastnilo Školy v prírode v čarovnom prostredí Oščadnice. Deti a 4 pani učiteľky boli ubytovaní v krásnom penzióne Gajúz, priamo pod zeleným lesom so svahom, využívaným v zimných mesiacoch na lyžovanie.

Penzión ponúkol krásne ubytovanie, fantastickú stravu a najmä rôzne možnosti vyžitia. Deťom sa najviac páčilo detské ihrisko s preliezkami, malé futbalové ihrisko a vnútorný bazén. K dispozícií sme mali aj učebňu a letnú terasu , ktoré sme každé dopoludnie využili na vyučovanie. Veľká herňa nám poskytla priestor na tvorenie výtvarných diel , disko a Karneval. Deti mali denný pestrý program- hry, kúpanie, športové súťaže, tvorivé dielne. Každý večer bola na programe spoločná zábavná hra.

Samozrejme sme nezabudli ani na pravidelné prechádzky a pobyt v prírode.

Hneď v pondelok sme si prezreli obec Oščadnica s veľmi pekným námestím a fontánou.

V utorok sme absolvovali trojhodinovú túru s prekonávaním prírodných prekážok, pozorovaním fauny a flóry krásneho okolia.

Streda patrila celodennému výletu na Vychylovku , kde sme sa previezli malým vláčikom po najstaršej železnici v horách a navštívili sme ľudový skanzen. V Starej Bystrici sme si prezreli slovenský orloj. Po náročnom dni sme osviežili v teplučkom bazéne.

Štvrtok patril športovým hrám, súťažiam, ale i vedomostnému kvízu. Posledný večer sme uzavreli Karnevalom a príjemným večerným grilovaním.

V piatok nás čakala cesta domov, počas ktorej sme navštívili zámok Budatín a nenechali sme si ujsť ani výhľad na sútok riek Kysuca a Váh.

Celý týždeň sme mali krásne slnečné počasie a najmä veľa pohody a zábavy. Deti si odnášali nielen veľa krásnych zážitkov, ale aj vecných darčekov, za ktoré Vám milí rodičia úprimne ĎAKUJEME.

Tešíme sa opäť nabudúce smiley
altalt